Promocijski dogodek: Gorenjska regija

V ponedeljek, 23. septembra 2019, je bila v Kranju izvedena predstavitev nacionalnega projekta za Mestno občino Kranj in občino Jesenice, ki si močno prizadevata za visoko kakovost življenja vseh občanov. Dogodka sta se udeležila tudi kranjski podžupan Robert Nograšek in podpredsednica Društva paraplegikov Gorenjske Anka Vesel. 

Kranjski podžupan Robert Nograšek je v uvodnem nagovoru dejal, da vodilni na občini pozdravljajo projekt, ki ranljivim skupinam omogoča neodvisno in varno mobilnost, saj se to sklada z načeli in dolgoletnimi prizadevanji občine na vseh družbenih ravneh. Poudaril je, da je za občino zelo pomembno strateško vlaganje v trajnostni razvoj, prav tako pa v skrb za omogočanje varne ter samostojne mobilnosti za vse občanke in občane.

Urbanist občine Jesenice Andraž Tolar je dejal, da se Jesenice zavzemajo za trajnostno strategijo javnega prometa in mobilnosti nasploh. Poudaril je, da so imele Jesenice včasih zelo dobre povezave lokalnega javnega prometa, danes pa zaradi neurejenih razmer javni prevoz časovno ni več dovolj zanesljiv, z vlakom pa lahko človek porabi kar cel dan za en sam sestanek. 

Anka Vesel, podpredsednica Društva paraplegikov Gorenjske pa je dodala, da se ljudje na invalidskih vozičkih v Sloveniji še vedno ne morejo peljati z vlakom kot ostali potniki.  
V nadaljevanju sta Geodetski inštitut Slovenije in Beletrina predstavila vsebino projekta.

 Promocijski dogodek: Gorenjska regija

Promocijski dogodek: Gorenjska regija