Promocijski dogodek: Štajerska, Zasavska in Savinjska regija

Naslednja predstavitev projekta je potekala  v ponedeljek, 30. septembra 2019, v Celju, na vrsti so bile Mestna občina Celje ter občini Trbovlje in Zreče. Predstavitve sta se udeležila tudi celjska podžupanja gospa Breda Arnšek in podžupan občine Zreče, gospod Drago Šešerko. 

Celjska podžupanja  Breda Arnšek je v uvodnem pozdravu poudarila, da se občina Celje trenutno res poteguje za listino Občina po meri invalidov, vendar se občina tudi sicer zavzema za omogočanje kakovostnih življenjskih pogojev za širok krog pripadnikov ranljivih skupin, kamor po besedah Arnškove, v določenih situacijah ali v kasnejši starosti spadamo prav vsi. 

Podžupan občine Zreče Drago Šešerko je dodal, da je za Zreče s precej turistično naravnano strategijo, omogočanje samostojne in varne mobilnosti za domačine in obiskovalce iz tujine v njihovi občini ključnega pomena, saj želijo, da se vsi, s posebnim poudarkom na pripadnikih ranljivih skupin, v Zrečah počutijo dobrodošle. 

Vojmir Drašler z MZI je poudaril, da si ministrstvo s projektom prizadeva zvišati raven trajnostne strategije za ureditev celostnih možnosti za samostojno in varno mobilnost po vseh slovenskih občinah. Pričakuje, da se bo v naslednjem obdobju projektu pridružilo vedno več občin, kar bo poudarilo projektov nacionalni potencial in vrednost. 
V nadaljevanju sta Geodetski inštitut Slovenije in Beletrina predstavila vsebino projekta.

 Promocijski dogodek: Štajerska, Zasavska in Savinjska regija

Promocijski dogodek: Štajerska, Zasavska in Savinjska regija