Promocijski dogodek: Štajerska, Pomurje in Prekmurje

Geodetski inštitut Slovenije (GI) in Beletrina sta v sredo, 9. oktobra 2019, v Mariboru izvedla predstavitev nacionalnega projekta. Tokrat so bile na vrsti Mestni občini Maribor in Murska Sobota ter občine Slovenska Bistrica, Ljutomer in Dobrovnik. Dogodka so se udeležili tudi mariborska podžupanja gospa mag. Helena Kujundžič Lukaček, podžupan Slovenske Bistrice gospod Stanislav Mlakar in župan občine Dobrovnik, gospod Marjan Kardinar. 

Mariborska podžupanja gospa mag. Helena Kujundžič Lukaček je poudarila, da želi biti občina Maribor, kot nosilka listine Občina po meri invalidov, prijazna do vseh svojih prebivalcev in obiskovalcev, ki obiščejo Maribor, da se bodo radi tja tudi vračali. V okviru Sveta invalidov MOM se občina zavzema za omogočanje kakovostnih življenjskih pogojev posebno za širok krog pripadnikov ranljivih skupin. 

Župan občine Dobrovnik, gospod Marjan Kardinar je dejal, da je za Dobrovnik ključnega pomena sodelovanje v projektih na ravni države, z namenom širjenja dobrih praks in strokovnega znanja ter regijskega povezovanja med občinami. Tudi gospod podžupan, Stanislav Mlakar je v imenu občine Slovenska Bistrica in njenih vodilnih pozdravil sodelovanje v projektu, namenjenem trajnostno naravnanemu dvigu kakovost življenja in mobilnosti za vse.
V nadaljevanju sta Geodetski inštitut Slovenije in Beletrina predstavila vsebino projekta.

 Promocijski dogodek: Štajerska, Pomurje in Prekmurje

Promocijski dogodek: Štajerska, Pomurje in Prekmurje